KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTEames Fåtölj av Charles & Ray EamesEames Fåtölj, snygg fåtölj att inreda med

Första gången jag såg Eames Fåtöljen tyckte jag den var häftig men inte särskilt snygg, men åren går och som inredningsintresserad så stöter man ihop med fåtöljen allt oftare i tidsskrifter och på internet. Min uppfattning har ändrats, den är skitsnygg!, så snygg så att jag funderar på att beställa mig ett exemplar. Jag hade hemskt gärna ägt ett original men då hade jag fått punga ut mellan 50 - 100 000 beroende på årsmodell och då var jag återigen där och bloggade om svindyra saker. Men möbelns designskydd existerar inte längre då designerduon Charles & Ray Eames varit bortgånga i 32 respektive 22 år och möbelns designskydd tillkom på 50-talet. Kan inte reglerna men designskydd försvinner efter ett x antal år då designern är död och då är det fritt fram för kopior.

Charles & Ray Eames Fåtölj är snygg och går att få till ett pris av ca 5000 idag, dock en kopia

Priser för kopior i Sverige är från 5580:- på Livinn, direktlänk genom www.pricerunner.se. Livinn säljer förövrigt mycket kopior på kända designade möbler. Eames finns även att få i ett vitt utförande och även  i olika träslag, köper man ett nytt original idag får man själv välja vilken kombination man vill ha. Bilden nedan är på en kopia, skillnaden är hårfin men ett tränat öga ser en liten skillnad (syns tydligt på fåtöljens fot), men hur många vet det?

Bilder ovan från Hermanmiller och nedan från Livinn


Kopia på Eames Fåtöljen finns att köpa på Livinn för under 6000 kronor och skillnaden på original och kopia är hårfin

Villa VillAnn - Sveriges häftigaste hus?


Arkitektur Villann av wingårdh är ett hus gjutet på plats i betong

Gjorde igår en inlägg på forumet för byggahus.se för Sveriges häftigaste hus, här är ett av mina svenska favorithus. Villa VillAnn är ett drömprojekt ritat av Gert Wingårdh på Wingårdh Arkitektkontor. Huset är beläget vid Särö, Göteborg och omfattar 280kvm fördelat på 3 rum och kök, vardagsrummet är beläget på en stor öppen yta på nedre plan medans 2 sovrum har placerats på övre planet.

VillAnn vann Kungsbacka arkitekturpris 2005

Utsikt från huset VillAnn där inredningen är enkel och utsikten står i centrum, arkitekt Gert Wingårdh

Redan den första skissen ska ha varit väldigt likt huset som det ser ut idag och enligt archdaily ska denna design varit något arkitekten Gert väntat länge på att få göra. Huset är gjutet på plats i betong vilket tillsammans med trä och glas är dom dominerande materialen och kontrasterna är väldigt stora då det är tjocka stängda betongväggar mot tunna öppna glasväggar. Just glas och betong är två av mina absoluta favoritmaterial och tillsammans med dessa raka linjer så är detta bygget riktigt snyggt! Ett modernt bygge som absolut tillhör toppen av Sveriges häftigaste hus!

Bilder via homehousedesign, tyvärr lite dålig kvalitet 

inredning av villann, enkelt och snyggt med mycket betong och glas

lång trappa ner mot uteplatsen från övre plan

huset är ett av sveriges klart häftigaste hus och dess arkitektur är modern och skulle passa perfekt även vid medelhavet


Good versus Evil - Jultomten vs. Hitler


Good versus Evil - The eleven forty company - fotboll med hitler, gud, Jack the ripper, Jekyll, Hyde, Teresa, Gandhi och jultomten!


Det måste vara varje tränares dröm att få starta matchen med Jultomen i mål eller Gud på mittfältet. Detta exklusiva spel som tillverkats i 20 exemplar med ett utgångspris på ca 170.000:- är en match mellan dom goda och dom onda, en match mellan Gud och Djävulen, mellan Kristoffer-Robin och Hitler. Det är tillverkat av The eleven forty company och säljs via internetsajten 20LTD (om någon skulle vara intresserad att köpa ett exemplar). Frågan är bara vem som vågar ta tag i pipan i denna uppgörelsen som är skapad för att sluta i kaos!

GOOD XI: CLAUS (as in Santa), MORE (as in Sir Thomas), MOORE (as in Bobby), GORDON (as in Flash), ROBIN (as in Christopher), GOD, ASSISI, JEKYLL, POPPINS, TERESA, M.K.GANDHI.  EVIL XI: POT, LUCIFER, CALIGULA, RIPPER (as in Jack), IMPALER (as in Vlad the), HITLER, MACBETH (as in Lady), HYDE, KLEBB (as in Rosa), AMIN, CATCHER (as in The Child).


Laguppställningar
4-4-2

Dom goda:

Jultomten

Sir Thomas More - Bobby More - Flash Gorden - Christopher Robin

Gud - Assisi - Jekyll - Poppins

Moder Teresa - M.K. Gandhi

Dom onda:

Pot

Lucifer - Caligula - Jack the Ripper - Vlad the Impaler

Hitler - Lady Macbeth - Hyde - Rosa Klebb

Amin - Child Catcher


Inred med ett designat fotbollsspel där djävulen, hitler och gud står på samma plan

Underbart badrum från Vitra


Vitra Istanbul badrum av lovegrove. Ett otroligt vackert badrum men bubbelpool, avslappning, dusch. Allt man kan drömma om.

Denna inspirationsbild, ifrån serien Istanbul tillverkad av Vitra, är en drömbild utav ett eget badrum. Tänk att få ha denna ytan och skapa ett spabadrum som är uppdelat i olika sektioner på detta sätt, golvhöjderna, "poolen", formerna. Det är möjligt att drömbadrummet inte ser ut exakt såhär, men det är denna typ av tänk och lösning jag vill ha på mitt badrum. Bilden kommer ifrån Norveco som är svensk återförsäljare av denna serien. Men så var vi där igen, pengar....

snyggt badrum med spa designat av ross lovegrove för vitra

Serien är designad av Ross Lovegrove och har vunnit "reddot design award 2006" och "Wallpaper design awards 2006"

Ring HouseRing House in Nagano, TKA

Det har blivit allt mer vanligt i norden att bygga på höjden för att på så sätt spara på värmen eftersom den stiger uppåt och inte lika många kvadratmeter grund behöver värmas upp. Ring house utanför Nagano i Japan är även det byggt på höjden, 102kvm fördelat på 3 plan.

TNA heter arkitektfirman som fick uppdraget att rita detta fritidshus åt en familj som normalt sett är boende i Tokyo. Beläget mitt i naturen med en höjd på 9.37 meter och utsikt 360grader runtom så är Ring House definitivt ett ytterst ovanligt hus. Ytterväggarna på totalt 1387kvm är täckta av trä och glas i partier om vartannat vilket ger en perfekt vy från varje våningsplan då man har utsikt i varje möjlig vinkel.

Minimalt inrett kök i Ring House av TNA

Inredning är oerhört sparsam och man har verkligen inrett multifunktionellt för att spara på ytan så att dom få kvadratmetrarna som finns kvar känns så stora som möjligt. Mittenvåningen är tillägnat köket som inte består utav mer än några få skåp, spis, ett bord och 2 stolar. På våningsplanet ligger även en kamin vars "skorsten" går rakt igenom resten av huset och på så sätt värmer upp ordentligt kalla vinterdagar. På den översta våningen finns bad och sovrum som skiljs åt med en garderob som även innehåller en toalett, multifunktionellt var det!

Ring house vann titeln "Best New Public Building" i "The Wallpaper Design Awards 2008" vilket bara bekräftar mina innersta tankar, detta är ett skithäftigt hus! Foton via simoncpage

Inredningen i köket består utav ett bord och två stolar, även en kamin finns som värmer upp huset

Ring house är inrett med badrum och sovrum tillsammans på det översta planet

utsikt i 360 grader erbjuds med denna fasad som är varvat glas och trä, oerhört snyggtOmMin profilbildÅter till startsidan


SÖK PÅ HEYHOME

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
OM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙


RSS 2.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...