KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTMonster stolar
Det finns så jäkla mycket coolt med dom här stolarna, egentligen finns det bara en nackdel, dom finns inte att köpa! (än i alla fall). Monstrotype som prototyperna heter är snygga, roliga och har en cool retro look.

Min favorit är den röda varianten som jag tycker påminner otroligt mycket om Goomba från Mario!


Bild genom dornob

Ginger Chandelier

En riktigt cool ljuskrona från Micron Lighting med en slående design. Kronan bildar ett häftigt vattenfall av kristallringar hängandes i tunna trådarna som sprider ljuset på ett härligt sätt, vilket går att se i skuggan på väggen bakom.

Foto från furniturestoreblog

Så obekvämt snyggt

Det ser onekligen inte helt bekvämt ut vid första ögonkastet, men det finns något i formen av detta badkar som ger känslan av att det vore underbart att äga det. Materialen tillsammans med färgen fullbordar detta häftiga badkar som får en att vilja slänga ut sitt egna genom fönstret. Det kräver inte heller något större platsbehov som många lyxigare badkar gör utan skapar istället större ytor runt omkring.Företaget Stone Forest som ligger bakom skapar handgjorda produkter som kombinerar enkelheten i japansk stil med modern design. Prisklasserna hamnar mellan 7000 - 10 000 för bara ett enklare handfat så priset för denna tunnan är nog en bit över månadslönen.

Bilder från dornob


Fish house


Fish house

Tänk att bo i en modern bungalow på 540 kvm i tropisk miljö, låter ganska härligt. I ett perfekt läge vid havet i Singapore ligger detta hus som är ritat av Guz Architects. Planlösningen är öppen för att låta vindarna passera genom huset och på så sätt hålla temperaturen nere och förena byggnaden med naturen.

Fish house

Idéerna bakom designen handlade mycket om att förena huset med det tropiska klimat som råder i området. Poolen blir en naturlig del som sträcker sig nästan likt en vallgrav runt hela byggnaden och binder ihop landskapet med havet och huset. Även taket är inspirerat från havet då det är format som vågor och med hjälp av böjbara solcells paneler som sträcker sig kring takets vågiga form utnyttjar man solens värme och utvinner gratis energi. En annan del av taket är klätt i gräs och kan utnyttjas till aktiviteter.


Fish houseMin absoluta favoritdel av denna enorma bungalow är TV-rummet som är placerat på "botten" med 3 väggar emot husets pool! Vilket härlig känsla att se folk simma omkring dig som i ett akvarium samtidigt som man sitter och njuter av en iskall öl och en toppmatch i fotboll eller en underbar film.

Foton genom dornob

Fish house


Gå på väggenSilencer


Har suttit ett tag och arbetat med en planlösning och inredning för en hall på ca 14kvm då jag snubblar på dessa mattor. Det som fångar mig är den översta bilden där man använder dom små mattorna på ett helt underbart sätt som jag säkerligen kommer använda mig av i framtiden. Mattorna kommer ifrån almedahls och är tillverkade i 100% ull spirit. Ullet i mattorna kommer ifrån Nya Zeeland och erbjuds i nästan 100 olika kulörer. Vad det gäller form så finns det att få i rund, rektangulär och kvadratform i en storlek upp till 5x13m och önskas det väggmontering så är det inga problem.

Från almedahls:

PlainBreeze

TulippaNinaOmMin profilbildÅter till startsidan


SÖK PÅ HEYHOME

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
OM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙


RSS 2.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...