KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTKohudar från IKEA


Ikea Kohud vit

Visning på lägenheten igår och idag. Spännande dagar som väntar i veckan när dom budar upp varandra till enorma summor! Eller inte alls... Var i varje fall en spekulant som skulle vilja köpa med alla möbler, perfekt! Hade var hur bra som helst att bli av med dom utan att behöva lägga ut dom eller magasinera dom hemma hos mor & far (ingen är nog mer glad än kära mor). Men sen slog dig mig att dom får ju absolut inte med min kohud från Ikea.

Dom flesta bilder hos Ikea visar svartvita kohudar, men tyvärr är dessa väldigt svåra att få tag i eftersom folk rycker dom först och det finns minst av dom från början. Min är dock svart/mörkbrun med några få vita fläckar, troligtvis snyggare än alla andra. Så den behåller jag (+några saker till)! Men annars är det perfekt att bli av med möblerna! Priset på kohudar hos Ikea är 1 295:-

bild ikea

Ikea Kohud brun

Ikea Kohud vitsvart


Barcelona fåtöljenBarcelona fåtölj i brunt skinn

Jag har varit inne på att köpa en kopia (även om jag helst hade velat ha ett orginal) av fåtöljen Barcelona tidigare, men nu vet jag inte om det nästan är dags att göra det? Hos trendia.se kan man köpa denna kopian i italienskt vintage-tvättat aniline skinn (ko) för 5 499:-, även i svart och vitt för 4 599:-. Och för er som undrar hur bekväm den är så kan jag av egen provsittningserfarenhet säga att den är absolut inte obekväm att sitta i, men hur bekvämt det är i längden ska jag inte uttala mig om (eftersom jag inte vet). Det tar nog inte lång tid innan jag köper hem ett exemplar, fast först kanske jag måste fixa ett hem att ha den i?


Barcelona fåtölj från Trendia.se


FL/Y - Snygg lampa från KartellKartell FL/Y Lampa

Det ska vara många små lampor istället för en stor, det ska vara belysning på många ställen, det ska vara arbetsbelysning, det ska vara stämmningsbelysning, det ska var lite av allt. Eller vad ska det egenligen vara? Jag vet bara att belysningen i ett rumt kan göra väldigt stor skillnad och vad som är rätt och fel beror helt på rummets funktion och inredning.

En av min favoriter som taklampa rent designmässigt, vilken jag även tänkte köpa till köket, är FL/Y från Kartell. Lite allaroundlampa i transparent PMMA-plast som funkar lika bra i köket, sovrummet och vardagsrummet. Finns hos rum21 från 1940:-


Bilder via Kartell


Kartell FL/Y

Kartell FL/Y


Fri fantasi i barnens värld!


Som inredare måste barnrummet vara ett av dom absolut roligaste projekten? Att få gå in i barnens värld och försöka leva sig in i deras fanatasi. Bygga kojjor, lianer och lönndörrar inomhus! Måla hav på väggarna, stora fjärilar och bilar eller varför inte en dinsuariegrotta. Fri fantasi samtidigt som man måste tänka smart på förvaring, att det ska vara lättstädat och att ungarna inte ska tröttna så att man får bygga om allt för ofta.


Barnrum

Heyhome - Blogg om design, inredning och arkitektur

Barnrum med koja att sova i

Bilder från Homeinteriormag


Strinnings StringString bokhylla

Jag har sett dom, tänkt på dom, beundrat dom, men aldrig riktigt tagit dom till mig ändå. Men när ena brodern igår tog upp den som en lösning för en mindre lägenhet så slog det mig vilket mästerverk det ändå är! Stringsystemet är svenska arkitekten Nisse Strinnings tidlösa hylla som går att kombinera och bygga ut precis efter sina egna behov, smart lösning på små ytor och den är framförallt snygg!

Finns idag i olika varianter med plexiglas som hyllskenor, vajrar, olika insatser och hyllplan. Kolla närmare på olika varianter och möjligheter på string.se. Finns att köpa bl.a. via rum21

Bilder via string.se

String bokhylla

Heyhome - en blogg om arkitektur, design och inredning

String bokhylla med Eames Lounge chair

String bokhylla

String i köket

 String skrivbordOmMin profilbildÅter till startsidan


SÖK PÅ HEYHOME

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
OM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙


RSS 2.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...