KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTRing HouseRing House in Nagano, TKA

Det har blivit allt mer vanligt i norden att bygga på höjden för att på så sätt spara på värmen eftersom den stiger uppåt och inte lika många kvadratmeter grund behöver värmas upp. Ring house utanför Nagano i Japan är även det byggt på höjden, 102kvm fördelat på 3 plan.

TNA heter arkitektfirman som fick uppdraget att rita detta fritidshus åt en familj som normalt sett är boende i Tokyo. Beläget mitt i naturen med en höjd på 9.37 meter och utsikt 360grader runtom så är Ring House definitivt ett ytterst ovanligt hus. Ytterväggarna på totalt 1387kvm är täckta av trä och glas i partier om vartannat vilket ger en perfekt vy från varje våningsplan då man har utsikt i varje möjlig vinkel.

Minimalt inrett kök i Ring House av TNA

Inredning är oerhört sparsam och man har verkligen inrett multifunktionellt för att spara på ytan så att dom få kvadratmetrarna som finns kvar känns så stora som möjligt. Mittenvåningen är tillägnat köket som inte består utav mer än några få skåp, spis, ett bord och 2 stolar. På våningsplanet ligger även en kamin vars "skorsten" går rakt igenom resten av huset och på så sätt värmer upp ordentligt kalla vinterdagar. På den översta våningen finns bad och sovrum som skiljs åt med en garderob som även innehåller en toalett, multifunktionellt var det!

Ring house vann titeln "Best New Public Building" i "The Wallpaper Design Awards 2008" vilket bara bekräftar mina innersta tankar, detta är ett skithäftigt hus! Foton via simoncpage

Inredningen i köket består utav ett bord och två stolar, även en kamin finns som värmer upp huset

Ring house är inrett med badrum och sovrum tillsammans på det översta planet

utsikt i 360 grader erbjuds med denna fasad som är varvat glas och trä, oerhört snyggt


Kommentarer
Postat av: Tobias

Vad har du för möbler "i vardagen" som är större än 34kvm?? ;)

2010-10-25 @ 20:04:56
Postat av: Robin Henriksson

Normalt så har man soffa, tv, bord, stolar + lite av varje. Och ska man trycka ihop allt på 34kvm så vet du väl av erfarenhet att det inte får plats spec. mycket för att det fort ska se trångt och obekvämt ut?. Men som tur är behövs inte allt detta i ett fritidshus. :D

2010-10-25 @ 20:12:12
Postat av: Tina

nu förstår jag inte vad du menar? Jag och Dan bor ju på 34 kvm, kanske aningens trångt, men inte obekvämt iaf! Dä går fort å städe :D

2010-10-25 @ 20:51:46
URL: http://tinaodan.blogg.se/
Postat av: MYMiC

Sjukt coolt ändå :o och smart :DJag med, hon var riktigt fin och hade en orginell stil ^^

2010-10-26 @ 13:46:05
URL: http://mymic.blogg.se/
Postat av: Tobias

men på EN våning klarar man sig väl ändå gott på 34kvm? Om man väljer att göra en våning till vardagsrum med tv så ska det väl inte vara nåt problem, har svårt att tro att vardagsrummet på kyrkåsen är så vansinnigt mycket större, och där är det rejält med grejer. Det är klart man kan göra varje våning på 150kvm, men då blir det genast orealistiskt om man inte är miljardär och därmed ganska ointressant..

2010-10-29 @ 16:39:27
Postat av: Robin

Kyrkåsen ligger nog på ca 34kvm golvyta och vill man inreda mer där får man använda sig av ytan under soffan. Men med tanke på husets arkitektur vill man kanske inte gärna möbler längst väggarna utan anpassa inredningen efter arkitekturen och då är det inte 34kvm som gäller..

2010-10-29 @ 19:46:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackOM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...