KONTAKT









ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGT



Camouflage house



Camouflage house


Johnsen Schmaling Architects är en arkitektstudio som består av Brian Johnsen och Sebastian Schmaling. Dom driver sitt företag sedan 2003 och är mest verksamma i USA där dom ritat flertalet hus. The camouflage house är ett av deras mer kända projekt och det är uppfört vid Green Lake, Wisconsin där dom båda tog sina examens vid University of Wisconsin i mitten av -90 talet.

Bilder från Archdaily

Camouflage house


Det 250 kvm stora huset ligger inbäddat längs en klippa vid kanten av sjön Green Lake vid Milwaukee's utkant. Designen är hämtat direkt från naturen runtom och inspirationen hämtade arkitekterna ifrån ett höstträd. Man arbetade med en bild utav en träd fyllt av färgglada höstlöv, denna bild genererade i ett höst färgat mönster utav stående rektanglar. Rektanglar som senare kom att bli husets fasas i många olika färger och material. Bilden nedan visar fasaden som ligger ned mot sjön där vi tydligt kan se rektanglarna och färgerna inspirerade från ursprungliga höstträden.


Camouflage house


Nedre våningen består utav sovrum och en terrass mot sjön och på övre plan har man samlat kök, mat- och vardagsrum i ett större mer öppet plan. Inredningen är typiskt för dom äldre husen kring sjöarna i Wisconsin, timmerkonstruktioner med träpaneler, öppna ytor med öppen spis och ett begränsat färgval av naturfärger.


Camouflage house


Huset är utformat för att minimera energiförbrukningen, t.ex. är det byggt i ett läge så att behovet av belysningen nästan är obefintligt så allt ljus kommer utifrån. Det fanns önskemål om att ha många stora fönster emot sjön men med oro för energieffektiviseringen så begränsades fönstrena och placerades istället mycket noga efter dom bästa vinklarna mot sjön. Huset är byggt med ett högpresterade skumisolering, väggarnas fasad av cederträ ger ett extra bra skydd för huset och taket är format för att så att snön under dom långa vintrarna hjälper till att isolera huset.

Camouflage house

Camouflage house Camouflage house Camouflage house

Camouflage house Camouflage house Camouflage house

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



OM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...