KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTFrån timmerstock till modern lyxvilla


Häftig arkitektur, design och inredning på Heyhome
Arkitekterna på JCB architechts i Austrailien satt och studerade ett träd som fallit. Timmerstocken tillsammans med omgivningen var så inspirerande och väckte idéerna till detta 400kvm stora hus vid Cape Schanck. Jag har tidigare nämnt ett hus i USA som är inspirerat av höstlövens färger och jag kan inte låta bli att tycka att det är häftigt hur man kan inspireras av allting om man bara sätter sig ner och funderar lite kring det man ser.

Otroliga vyer ifrån Cape Schanck, ett arkitektritat hus i Australien

En perfekt pool att ta sitt morgondopp vid. Arkitektur, design och inredning på heyhome

Heyhome - Arkitektur, design, inredning - Arkitektritat hus i Australien som bjuder på häftiga vyer över en fantastisk natur

Foton via archnewhome

Detta hus bjuder på fantastiska vyer i samtliga väderstreck med dess arkitektur över två plan. Det är byggt vid inlandet men utsikten ska ändå sträcka sig ut till Port Philip Bay, viken vid Melbourne i södra Australien. Man har använt sig utav lokalt träd till fasaden och byggt upp muren med sten ifrån området, allt för att få en känsla av att det är ett med naturen runtomkring. Fönsterna är av den lite dyrare sorten och anpassar sig själva efter värmen och solen vilket känns som en ganska smart investering i det varma klimat som kan uppstå. Ligger solen på så slår fönstret automatisk på ett filter som inte släpper igenom värmen. Ganska smart, hade gärna haft något liknade här, fast som inte släpper in kylan!

Härligt vardagsrum i modern stil där utsikten är den viktigaste inredningen

En riktigt häftig kök som leker med former och enkelheten, Klassiska Eames Eiffel stolar vid bordet

Snacka om bra utsikt från badrummet.

Heyhome - En blogg om Inredning, design och arkitektur - Det finns väl ingen som skulle klaga över att vakna upp här?

Bottenvåningen består utav kök, matsal, vardagsrum, garage och tvättstuga medan övervåningen består utan studierum, ett master bedroom (gillar det ordet så jag lämnar översättningen) och sviter för övriga vänner och familj. På taken ligger även poolen som bjuder på en enastående utsikt över en vacker natur. Jag har aldrig haft så mycket för Australien personligen, men visst, dessa 400kvm hade man inte tacka nej till att bo i.

Heyhome - Inredning, design, Arkitektur - Magiskt hus vid Port philip bay


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackOM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...