KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTPorsche Type 301 - KnivsetPorsche Type 301 - Snygga designade knivar ifrån Porsche

Jag gillar Porsche, och har alltid velat haft en. Idag slog jag till, jag köpte tre! Har beställt ett knivset om 3 st Porsche Type 301 knivar från Verner&Verner. Det ska bli mycket intressant att jämföra dessa knivar emot budgetvarianterna från Ikea eller annat lågpris märke. Knivarna, designade av Ferdinand Alexander Porsche (främst är känd för sin design av Porsche 911), finns i mängder utav varianter för olika ändamål. I setet som jag beställt ingick en japansk kockkniv (används till sushi?), en skalkniven och en trancherkniv (troligtvis mordkniven). Priset då? 1 565:- via Verner&Verner som är billigast i Sverige på porscheknivarna, högsta priset låg på ca 2 500:-. Ska bli spännande och se vad man får och vad dom går för, snygga är dom i alla fall! Bilder via porscheknivar och gearculture


Från porscheknivar

"Type 301 är en serie köksknivar vars design saknar motstycke. Knivarna står bokstavligt i en klass för sig. Det tog F.A. Porsche Design fyra år att utveckla den ergonomiska designen i samarbete med professionella kockar. Handflatan är platt och därför är även handtaget platt. Det exceptionellt breda skaftet sitter som gjutet mot handflatan! Bladet och skaftet är integrerade i varandra. Metallpärlan på vardera sida av kniven markerar skaftets slut och ger dig dessutom ett suveränt tumme- /pekfingergrepp"


snygga knivar designade av F.A porsche - Heyhome - Inredning design och arkitektur

EspressomaskinEspresso Maskin från Lauritz auktion

Hade jag druckit mer kaffe än jag gör, speciellt espresso, cappucino eller latte så hade jag ropat in denna ursnygga espresso/cappucino maskin ifrån Laurtitz internetauktioner direkt. Jag har märkt att det är ett återkommande objekt i olika färger och slutpriserna hamnar på ca 2000 SEK inkl. frakt till Sverige (Auktionsfirman håller till i Danmark). Den är värderad till 4149 SEK. Prövar på en lite informationsöversättning ifrån danska:

"Espresso/cappuccinomaskin tillverkad i röd högblank lack. Brygger espresso/ cappuccino/café latte i portioner och har 15 bar vatten/ånga för uppvärmning av mjölk. Temperaturmätare, uppsamling bricka, avtagbara vattentank (1 liter). 1000 W, 230 V. H. 34 cm."

Bilder via Lauritz

Heyhome - en blogg om inredning arkitektur och design

Espresso Cappucino maskin i röd retro stil


Soffa
Nu börjar det bli dags att bestämma sig för en soffa till lägenheten och det är inte helt lätt, gärna billig, bekväm, snygg och liten. Hade varit skönt med en divan att slappa i efter en hård dags vilande, men då finns det inte mycket plats över i lägenheten till vävstolen. En kopia av Le Corbusier (Orginal kostar minst 50 000) hade varit snygg kanske, men är den bekväm? 2-sitsen är snyggare än 3-sitsen men 2-sitsen blir lite för liten. Gränsen på för stor och för liten är helt klart hårfin! Och tyvärr syns det alldeles för tydligt att det är en kopia. Men jag har funnit en snygg variant från Ilva, dock får den max vara 210 lång vilket den inte är. Skit! Helst ska det vara skinn, men inte svart, helst. Tyg vill jag inte ha, och vita i skinn är det inte mycket utav och frågan är om det hade varit bra ändå. Kanske en fåtölj eller två? Men då kan man inte "ligga" ner på samma sätt som i en soffa. Jaja, jag publicerar lite bilder på ovan nämnda varianter.

Eller ska man satsa på en kopia av Barcelona?

Soffa till lägenheten - En blogg om inredning design och arkitektur
Centa från Ilva - 9999:- - Problem: 30 cm för lång, men gillar knapparna i ryggen som ger den sköna old stylen

Soffa till lägenheten - En blogg om inredning design och arkitektur
Kopia av Le Corbusier soffan - 6000:- hos Wegot - Problem: Kopian som mest liknar originalet, men är den inte lite för liten att sitta bekvämt och slappa i? Jävligt snygg!

Soffa till lägenheten - En blogg om inredning design och arkitektur
Kopia av Barcelona - 8400:- hos Wegot - Problem: Även denna är snygg, men återigen, hur bekväm? 3-sits


Nåja, ni ser åt vilken stil jag vill ha på min soffa. Men frågan är var jag ska finna soffan som förenar alla mina krav?! Troligtvis så finns den inte vilket är lite tråkigt, och då lutar det främst åt en kopia utav en Le Corbusier soffa men frågan är om man någonstans kan provsitta den först? Kanske vore värt det. Sen får man helt enkelt leta upp en snygg fotpall till den att lägga armarna på! Skulle ni ha några heta tips så är ni välkomna att lämna en kommentar. Man kanske skulle ha en röd tygsoffa?...

Skate failsheyhome - en blogg om inredning arkitektur och design - skateboard - skate fails

Skate fails är en serie designade skateboardar i keramik framtagna utav de spanska formgivarna Xavier Mañosa (Apparatu) och Alex Trochut. Dess utformning representerar en misslyckat åk och jag känner själv att jag skulle kunna lyckas med konsten att få en skateboard att se ut så... En inredningsdetalj med humor. Bilder via wordless

heyhome - en blogg om inredning arkitektur och design - skateboard - skate fails

heyhome - en blogg om inredning arkitektur och design - skateboard - skate fails


12 Container House


 Arkitektur - 12 container House

Jag vet att jag nämnt detta hus i tidigare inlägg (8:e Oktober) utan att visa några bilder. 12 Container house är en av mina favoriter, byggt med hjälp av 12 återvunna containrar, containrar som används till enskilda rum och stöd till den stora glaslokalen som omsluter hemmet. Bilder via archicentral

Heyhome - En blogg om inredning, design och arkitektur

Bakom 12 Container house ligger arkitekten Adam Kalkin som arbetar mycket med återvinning utav containrar i sina projekt. Huset som är på 372 kvm är beläget i Maine med utsikt över Blue hill bay. Adam är också känd för att bygga billiga hus och detta är inget undantag, 12 Container House kostade ca 9500:- /kvm medan normala hus idag ligger från 15 - 20 000:- /kvm.

Inredning, arkitektur, design - Adam Kalkin 12 container house Maine

Jag tror inte att många håller med mig när jag säger att detta bygge är ett av dom snyggaste och coolaste hus man kan bo i, men jag rår inte för det. Tänk den öppna känslan man får av att sitta där "ute" mellan containrarna, att kunna gå ut men ändå vara inne under taket. I betonggolvet är värmeslingor inbyggda och det finns två grillplatser inne i huset. Det är som att ha en egen innergård utanför rummet!

Inredning, arkitektur, design -

Inredning, arkitektur, design -

Inredning, arkitektur, design -OmMin profilbildÅter till startsidan


SÖK PÅ HEYHOME

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
OM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙


RSS 2.0


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...