KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTEames Fåtölj av Charles & Ray EamesEames Fåtölj, snygg fåtölj att inreda med

Första gången jag såg Eames Fåtöljen tyckte jag den var häftig men inte särskilt snygg, men åren går och som inredningsintresserad så stöter man ihop med fåtöljen allt oftare i tidsskrifter och på internet. Min uppfattning har ändrats, den är skitsnygg!, så snygg så att jag funderar på att beställa mig ett exemplar. Jag hade hemskt gärna ägt ett original men då hade jag fått punga ut mellan 50 - 100 000 beroende på årsmodell och då var jag återigen där och bloggade om svindyra saker. Men möbelns designskydd existerar inte längre då designerduon Charles & Ray Eames varit bortgånga i 32 respektive 22 år och möbelns designskydd tillkom på 50-talet. Kan inte reglerna men designskydd försvinner efter ett x antal år då designern är död och då är det fritt fram för kopior.

Charles & Ray Eames Fåtölj är snygg och går att få till ett pris av ca 5000 idag, dock en kopia

Priser för kopior i Sverige är från 5580:- på Livinn, direktlänk genom www.pricerunner.se. Livinn säljer förövrigt mycket kopior på kända designade möbler. Eames finns även att få i ett vitt utförande och även  i olika träslag, köper man ett nytt original idag får man själv välja vilken kombination man vill ha. Bilden nedan är på en kopia, skillnaden är hårfin men ett tränat öga ser en liten skillnad (syns tydligt på fåtöljens fot), men hur många vet det?

Bilder ovan från Hermanmiller och nedan från Livinn


Kopia på Eames Fåtöljen finns att köpa på Livinn för under 6000 kronor och skillnaden på original och kopia är hårfin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackOM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...