KONTAKT

ARKITEKTUR INREDNING DESIGN PORTRÄTT KÖK & BAD TRÄDGÅRD LITTERATUR ÖVRIGTDragspelhuset från ÅrjängDragspelhuset Årjängs Kommun

Det stämmer, inne i dom djupa skogarna i min hemort, Värmländska Årjäng ligger dragspelshuset, en gammal ombyggd fiskebod från 1800-talet vid sjön Övre Gla i Glaskogens naturreservat. Om någon bara följer med i vinter så tänkte jag ordna ett par långfärdsskridskor och ta en sväng för att kolla på det!

Dragspelshuset Årjäng

Dragspelshuset Årjäng Inredning

Dragspelshuset Årjäng inredning

Dragspelhuset är ritat av 24h > architecture åt en tysk familj och det stod färdigt 2004 till en kostnad av 80 000 Euro. Stugan blir som störst 77,5kvm med kök, vardagsrum, matsal, sovrum och ett sovloft. Arkitekterna har på ett genialt sätt utnyttjat det lilla utrymmet och satt det i harmoni med naturen.

Dragspelshuset Årjäng Dass

Dragspelshuset Årjäng Exteriör

Dragspelshuset Årjäng

Dragspelshuset Årjäng arkitektur

Det coolaste med huset vilket även är anledningen till namnet är att det är mobilt på så sätt att det går att skjuta ut en del så att huset blir större, från 54 till 75kvm! Det är kortsidan som ligger emot bäcken som går att skjuta ut över bäcken, illustration syns på sista bilden. Huset är utvändigt klätt i cederträ och invändigt är det inrett med mycket skinn längs väggarna.

Finns det någon som är intresserad av att hänga på eller kanske lära mig åka långfärdsskridskor (vore en bra start!) så vore det skitskoj att ta sig en tur hit i vinter om isarna tillåter, det är bara att höra av sig!

Dragspelshuset Årjäng

Dragspelshuset Årjäng

Dragspelshuset Årjäng utdrag

Foton av James Silverman via neocribs och archinnovations

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

TrackbackOM BLOGGEN

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙

Heyhome - En blogg om inredning, arkitektur och design

Robin Henriksson

Som inredningsstuderande genom Arkitektskolen i Danmark så föreligger ett ganska natuligt intresse för inredning, design och arkitektur. Genom min blogg vill jag dela med mig utav mina favorit konstverk, häftiga som läskiga, fula som snygga, allt som på något sätt väcker tankar och berör. Bloggen fungerar även som inspirationskälla i mina studier och är även tänkt att göra det för er läsare som kanske går i tankarna att inreda, renovera eller till och med bygga nytt.

Mycket nöje!

"Det är mycket som skulle kunna förbättras i de moderna bostäderna. Man kan t.ex. höra grannens TV, men man kan ännu inte se den."

Carl Farkas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...